Nellies Choice Christmas Window Scene als zomerse kaart

Nellies Choice Christmas Window Scene als zomerse kaart
De Nellie's Choice mal SD130 Christmas Windows Scene kunt u ook omtoveren in een zomerse kaart. Om de kleuren aan te brengen maakten wij gebruik van Shadowpainting. De achtergrond is gemaakt met PanPastel.

Op deze kaart gebruikten wij de mal SD130 Christmas Windows Scene van Nellie's Choice. Met deze mal stanst u in 1 keer de bomen en het hertje uit. Alles zit aan elkaar vast, dus de compositie is meteen klaar voor gebruik.

Zoals de naam van deze stansmal doet vermoeden is deze bedoeld om een kerstkaart te maken. Wij toverden de kaart om in een zomerse kaart.

De window kleuren met Shadowpaint

Voor het inkleuren van de compositie (= het window = de bomen en het hertje) maakten wij gebruik van Shadowpainting.

Als eerste brachten wij met de Shadowpainting Liner hulplijnen aan om de blaadjes vorm te geven. De liner zorgt voor een hulplijn waardoor de verf tijdens het aquarelleren niet kan uitvloeien. Deze liner lieten wij drogen. 

Met verschillende tinten Shadowpainting kleurden wij deel voor deel in. Daarbij maakten wij eerst het papier nat. Daarna kon het inkleuren beginnen. Met een dunne penseel brachten wij Shadowpaint aan tegen de hulplijnen. Deze "wasten" we uit met een dikker penseel. Op deze wijze kleurden wij alle delen in. Daarna lieten wij de verf drogen.

Als laatste trokken wij de liner van het papier af.

De achtergrond kleuren met PanPastel

Met de pastelkrijt van PanPastel maakten wij de achtergrond.

Hierbij werkten wij per kleur in laagjes. Door telkens een nieuwe laag van dezelfde kleur aan te brengen, wordt de keur steeds intenser en kunt u beter bepalen hoe donker u die wilt hebben.

Waar de 2 kleuren elkaar raakten lieten wij de kleuren in elkaar overlopen. Hierbij gebruikten wij hetzelfde Sofft tool sponsje. Ook daarbij werkten wij telkens in laagjes.

Als laatste fixeerden wij de pastelkrijt met de Academy Fixative van Ghiant. Hiermee voorkomen wij dat de PanPastel blijft afgeven.

Wij hopen u te inspireren bij het maken van kaarten en creaties. Wij doen dat door te delen. Wij hopen u ook!

Gerelateerde producten

Menu